Öppettider

Vi har öppet torsdag 14-18, fredag 14-18 och lördag 10-14. 

Ett gott samarbete gör Orust Återbruk möjligt

Orust Återbruk drivs av den ideella föreningen Orust Kretsloppsakademi. Vi har flera samarbetspartners – bland annat Orust Kommun, Leader Södra Bohuslän, och Ivars Färg som stödjer projektet på olika sätt. Fler samarbetspartners är nu på väg in!

Tillsammans gör vi detta möjligt! 
Intäkterna i projektet går till att renovera den slitna exteriören och lokalerna inne i det gamla mejeriet, samt att täcka kostnader för transporter och personal.  Projektet leds av en styrgrupp som är medlemmar i Orust Kretsloppsakademi. Styrgruppen organiserar verksamheten och etablerar samarbeten, bl a med Orust Kommun, Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet Väst.  Från och med 2022 är målsättning att verksamheten ska vara självbärande. Hur företagsformen då kommer att se ut är ännu inte fastställt. 


Orust Återbruk tar emot hela, fina och vackra föremål som byggvaror, möbler, inredning och cyklar samt användbara tyger. Vi har två containrar där du kan lämna föremålen för återbruk. OBS! Endast inlämning. En finns på Månsemyr ÅVC och den andra på Timmerhult ÅVC. Fråga gärna personalen på plats om du är osäker på något. Det går även bra att komma till Återbruket i Vräland för att visa dina föremål, skicka foton eller be oss hämta hos dig om det är mycket, kontakta Helena 070-663 89 22. 

Orust Återbruk ligger mitt på Orust i det gamla mejeriet i Vräland (Brattorp 430). Här sorterar vi, kontrollerar sakerna och säljer dem. Du hittar hit genom att köra väg 160 från Varekil mot Henån, vid skylt Svanesund svänger du höger, därefter nästa vänster cirka 500 meter. Kom gärna in och hälsa på så visar vi dig runt. Vi har öppet torsdag 14-18, fredag 14-18 samt lördag 10-14, vid frågor kontakta Elisabet på 070-77 00 585

Betalning sker via Swish till nr: 123 497 22 20, mottagare Orust Kretsloppsakademi. Alla priser är inkl moms.