Öppettider

Tis, tors, fre 11-17, Lördag 10-14

Välkommen att besöka eller kontakta oss!

Orust Återbruk ligger mitt på Orust i det gamla Mejeriet på Vräland.
Vi har tyvärr ännu inte handikappanpassade lokaler då hiss i dagsläget inte fungerar och ingen ramp finns, men vi hjälper gärna till så gott vi kan. Om du kör mot Henån från Varekil så svänger du höger på den långa raksträckan där det står Svanesund. Där kan du också se vår lilla skylt i gräset. Sväng vänster i nästa T-kors och kör 800 meter så är du framme! Vårt swishnummer för betalningar av varor är 123- 287 91 79  
Adress på GPS: Brattorp 430, postadress Svanesund.

Elisabet, butik: 070-77 00 585 
Helena, logistik & transporter 070-663 89 22

 
 

Projektet har under 18 månader finansierats genom bidrag av Leader, Södra Bohuslän.

 

 

 
 

Media

Jobbar du inom media och vill skriva om eller av annat skäl komma i kontakt med oss?

Kontakta oss gärna för pressbilder och högupplöst logo.

Helena Lilliecreutz, 070-6638922

Om oss

Orust Återbruk drivs av stiftelsen Cirkus Cirkulär – arena för hållbarhet och återbruk. Vi har flera samarbetspartners: bl a Orust Kommun, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Frivården och Samordningsförbundet Väst. Vi har ett stort antal oumbärliga volontärer som bidrar till verksamheten. Tillsammans gör vi återbruk på Orust möjligt!

Intäkterna i projektet går till hyra och värme, till löner samt till att täcka kostnader för transporter och personal. 

Stiftelsen organiserar verksamheten och etablerar nya samarbeten och projekt. Fr o m 2022 är verksamheten självbärande med cirkulärt fokus och religiöst och partipolitiskt obunden. Du som vill bidra till verksamheten eller skänka en gåva till stiftelsen kan ta kontakt med någon av oss ovan, eller swisha ditt bidrag till 123- 287 91 79. Tack på förhand! Pengarna går till olika projekt som stiftelsen driver, till exempel  vår cykelverkstad, våra intäkter gör det möjligt att fler personer i närområdet kommer i arbete samt att våra omkostnader blir betalda. Vårt organisationsnummer är 802482-0535.

 

Orust Återbruk tar emot hela, fina och vackra föremål som byggvaror, möbler, inredning och cyklar samt användbara tyger. Det går bra att komma till Återbruket i Vräland för att visa och lämna dina föremål, skicka foton eller be oss hämta hos dig om det är mycket, kontakta Helena 070-663 89 22.

 

Orust Återbruk ligger mitt på Orust i det gamla mejeriet i Vräland (Brattorp 430). Här sorterar vi, kontrollerar sakerna och säljer dem. Du hittar hit genom att köra väg 160 från Varekil mot Henån, vid skylt Svanesund svänger du höger, därefter nästa vänster cirka 500 meter. Kom gärna in och hälsa på så visar vi dig runt. 

 

Betalning sker via Swish till nr: 123 287 9179, mottagare Orust Kretsloppsakademi. Alla priser är inkl moms.